Atlético Madrid heeft zijn derbyzege van afgelopen weekend een passend vervolg gegeven. Na Real Madrid ging donderdagavond ook Osasuna voor de bijl, een week voordat de Spaanse topclub in de Champions League tegen Feyenoord speelt.

Osasuna
Osasuna
0 - 2
Atlético Madrid

Het doelpunt van de Franse aanvaller Antoine Griezmann was na twintig minuten het eerste hoogtepunt in een matte eerste helft in Estadio El Sadar. Osasuna-goalie Aitor Fernández leidde het doelpunt in met een zwakke uittrap, werd vervolgens lastiggevallen door Álvaro Morata waardoor Griezmann van dichtbij de gelegenheid kreeg om technisch knap raak te schieten: 0-1.

Atlético, zonder de geblesseerde Memphis Depay, leunde op die kleine voorsprong en zakte na rust verder en verder terug. Chimy Ávila liet tot twee keer toe na om Jan Oblak te testen door beide van zijn pogingen voorbij het doel van de Sloveen te jagen. Lucas Torró zette hem wel aan het werk, Oblak toonde zich in dat rechtstreekse duel een uiterst bekwame doelman.

David García, kind van de club, dacht zijn ploeg een kwartier voor tijd te geven wat hen gezien het spelbeeld inmiddels lang en breed toekwam. Zijn gelijkmaker werd echter afgekeurd omdat een van zijn ploeggenoten een overtreding zou hebben begaan op Axel Witsel. Veel leek er niet aan de hand, Osasuna protesteerde hevig en coach Jagoba Arrasate werd zelfs weggestuurd.

Aan de overkant beslisten Los Colchoneros de partij bij zowat de eerstvolgende aanval. Samuel Lino gaf de bal aan Rodrigo Riquelme, de Madrileen zette de doelman te kijk en kon daarna in een leeg doel afronden. Daarna ontspoorde de wedstrijd nog even. Ávila en Morata mochten allebei inrukken na een akkefietje bij de cornervlag.

De zege kwam in al dat tumult niet meer in gevaar voor Atlético, dat zes punten achterstand telt op de verrassende koploper Girona maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Zondagavond krijgt Atlético bezoek van Cádiz, woensdagavond is Feyenoord te gast in Wanda Metropolitano.