Spaanse bond steunt door Real Madrid aangeklaagde arbiter

Reacties

Scheidsrechter Juan Martínez Munuera heeft volgens de Spaanse bond (RFEF) geen fout gemaakt door de wedstrijd Osasuna - Real Madrid niet stil te leggen. De bezoekende club klaagde de arbiter aan, omdat Martínez Munuera niet ingreep na beledigende en bedreigende teksten richting Vinícius Júnior.

Spaanse bond steunt door Real Madrid aangeklaagde arbiter
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
2 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Tijdens de wedstrijd tegen Osasuna zou Real Madrid-aanvoerder Dani Carvajal bij de scheidsrechter hebben aangegeven dat er diverse doodsbedreigingen richting Vinícius Júnior werden geuit, maar het spel werd niet stilgelegd. In zijn wedstrijdrapport beschreef Martínez Munuera de situatie in het stadion als normaal, waarna Real Madrid actie ondernam met een officiële klacht.

De RFEF heeft de klacht ontvangen en reageert daar een dag later op via een statement. De technische scheidsrechterscommissie heeft de audio van de wedstrijd beluisterd en kon niet concluderen dat een speler van Real Madrid de situatie rondom Vinícius Júnior en de fans heeft aangekaart bij de scheidsrechter. Ook na de wedstrijd heeft niemand van de bezoekende de scheidsrechter benaderd.

Osasuna was als gastheer ook niet blij met het statement van Real Madrid en eiste eerder al een rectificatie. 'Osasuna wil duidelijk maken dat er tijdens de wedstrijd van zaterdag geen racistische gezangen zijn geuit.'

De RFEF maakt vervolgens ook nog eens duidelijk dat niemand van de arbitrage de haatreacties op Vinícius Júnior heeft gehoord en dat het daarom ook niet is opgenomen in het wedstrijdrapport. 'De RFEF wil dan ook zijn totale en onvoorwaardelijke steun betuigen, naar aanleiding van de oneerlijke beschuldigingen van Real Madrid.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64-39
+25
70
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.