Atlético bevestigt aanblijven Chelsea-huurling Courtois

Atlético Madrid heeft bevestigd dat Thibaut Courtois ook komend seizoen op huurbasis speelt in het Estadio Vicente Calderón. De 21-jarige Belgische doelman wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehuurd van Chelsea, waar hij nog vastligt tot medio 2016.

Atlético bevestigt aanblijven Chelsea-huurling Courtois

Chelsea nam Courtois in de zomer van 2011 voor negen miljoen euro over van RC Genk, maar de tienvoudig international van België kwam sindsdien louter uit voor Atlético, waar hij uitgroeide tot een van de steunpilaren van de ploeg van trainer Diego Simeone.

Zolang Petr Cech (31) nog de onbetwiste nummer één is onder de lat op Stamford Bridge zal Courtois er waarschijnlijk voor kiezen om zijn kamp tijdelijk op te slaan bij een club waar hij aan spelen toekomt. Eerder liet hij zelf al weten een langer verblijf in Madrid te zien zitten.

Met Atlético zal Courtois komend seizoen zijn debuut in de Champions League maken. Afgelopen jaargang eindigden de Rojiblancos op de derde plaats achter kampioen Barcelona en stadgenoot Real Madrid. Het was de beste klassering sinds de landstitel van 1996.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen