Keeper Courtois: 'Nonsens dat Chelsea mij wil verkopen'

Thibaut Courtois verwacht niet verkocht te worden aan Atlético Madrid. De Belgische doelman, van Chelsea gehuurd door de Spaanse club, hoopt eerst ervaring op te doen in de Champions League.

Keeper Courtois: 'Nonsens dat Chelsea mij wil verkopen'

Begin deze maand verschenen er berichten over een ruil, waarbij Radamel Falcao betrokken zou zijn. De Colombiaanse aanvaller zou de weg naar Londen bewandelen, terwijl Courtois definitief verkocht zou worden aan Atlético.

'Mij verkopen is het laatste dat Chelsea wil. Dat hebben ze me zelf gezegd. Misschien vertellen ze me niet de waarheid, maar dat denk ik niet. Al die verhalen zijn nonsens', zegt Courtois tegen het Belgische Sporza.

De pas 20-jarige doelman maakt in de Spaanse hoofdstad een stormachtige ontwikkeling door. Sinds de zomer van 2011, toen Chelsea hem bij Atlético stalde, is hij de eerste doelman. Dat zou ook Barcelona niet onopgemerkt zijn gebleven. De Catalaanse club heeft hem op een shortlist staan als opvolger van Víctor Valdés. Zelf is Courtois ook enthousiast over de manier waarop hij zich manifesteert, maar denkt voorlopig niet de eerste keeper van Chelsea te worden.

'Ik denk dat Chelsea niet verwacht had dat ik nu al dit niveau haal. Ik heb me heel snel ontwikkeld. Ik denk dat zij nog twee jaar de voorkeur aan Petr Cech zullen geven. Hij is een van de beste keepers ter wereld. Ik heb nog geen ervaring in de Champions League en dat is het niveau dat Chelsea wil dat ik haal.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen