Athletic de Bilbao subtopper na zege op Santander

Athletic de Bilbao heeft zich in de subtop van de Primera División gemeld. De ploeg won op eigen veld van middenmoter Racing Santander.

De supporters in het uitverkochte San Mamés-stadion kregen al in de openingsfase twee doelpunten voorgeschoteld. Na acht minuten spelen verlengde Javi Martínez een indraaiende vrije trap met de kruin van het hoofd, waarna de bal hoog in de verre hoek verdween.

Slechts enkele minuten later werd het 2-0. Iker Muniain was de maker van de wonderschone treffer door een teruggelegde bal vanaf een meter of tien kiezelhard binnen te jagen.

Racing Santander, met voormalig Ajacieden Kennedy Bakircioglu en Markus Rosenberg in de basiself, kwam echter een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd door een doelpunt van Iván Bolado. Santander drong in de slotfase nog wel aan, maar slaagde er niet in de gelijkmaker te forceren.

Athletic komt met de winst op een totaal van 29 punten uit negentien duels en schuift zo op van de negende naar de zesde plaats. Foto: VI Images