Athletic beëindigt al snel bekersprookje van Mirandés

Athletic de Bilbao heeft hardhandig de droom van CD Mirandés verstoord (6-2). De Baskische ploeg was eigenlijk halverwege de eerste helft al verzekerd van de finale om de Copa del Rey.

De 2-1 nederlaag op eigen veld bood nog enige hoop op een volgende stunt voor CD Mirandés. Maar de Spaanse derdeklasser moest in San Mamés al snel het hoofd buigen. Na elf minuten profiteerde Iker Muniain van een blunder in de defensie van Mirandés.

De openingstreffer was het startsein voor een productieve periode van Athletic de Bilbao, dat door de doelpunten van Markel Susaeta (14de minuut) en Jon Aurtenetxe (22ste) de wedstrijd in een vroeg stadium besliste.

Het doelpunt van Aitor Blanco in de 57ste minuut gaf nog een sprankje hoop voor Mirandés. Het antwoord van Athletic de Bilbao kwam van Fernando Llorente, die twee keer van zich deed spreken. Blanco deed daarna opnieuw wat terug, voordat César Caneda met een eigen doelpunt in de slotfase voor het laatste wapenfeit van Mirandés tekende in een historisch bekeravontuur.

Met een plaats in de finale is Athletic de Bilbao ook zo goed als verzekerd van kwalificatie voor de Europa League. In de eindstrijd wacht namelijk de winnaar van de ontmoeting Barcelona-Valencia, die beide afstevenen op een startbewijs voor de Champions League. Foto: VI Images