Atalanta veilig dankzij Borriello, dure uitglijder Lazio

Marten de Roon heeft zich met Atalanta Bergamo gehandhaafd in de Serie A. Wesley Hoedt ging onderuit bij Sampdoria.

Atalanta Bergamo – Chievo 1-0
Atalanta Bergamo heeft zich verzekerd van zeker nog een jaar op het hoogste niveau in Italië. Met Marten van Roon in de basis werd nipt gewonnen van Chievo, waardoor het gat naar nummer achttien Palermo groeide tot negen punten. Omdat het onderling resultaat in het voordeel is van Atalanta biedt die marge met drie duels te gaan zekerheid over lijfsbehoud.

De enige treffer kwam op naam van Marco Borriello (foto), die in de 55ste minuut met zijn vierde doelpunt in de laatste drie duels zijn vorm bevestigde. De rode kaart voor Alejandro Gómez na een elleboogstoot bracht de zege in gevaar. Maar met tien man hield Atalanta stand.

Sampdoria – Lazio 2-1
Met Wesley Hoedt als enige Nederlandse vertegenwoordiger in de basis heeft Lazio de hoop op een Europees ticket uit het hoofd kunnen zetten. Een voorsprong (Filip Djordjevic scoorde al na drie minuten) werd uit handen gegeven, zoals ook een strafschop niet besteed was aan de Romeinse formatie. Antonio Candreva liet op slag van rust de kans liggen Lazio weer op voorsprong te zetten.

Na rust ging het zonder de gewisselde Hoedt van kwaad tot erger bij Lazio. Modibo Diakité tekende in de 78ste minuut voor de 2-1 voor Sampdoria, dat dankzij de drie punten goede zaken deed in de strijd tegen degradatie. Lazio staat negende in de Serie A.