Aston Villa geeft Liverpool stof tot nadenken

Liverpool heeft een pijnlijke nederlaag geleden. Aston Villa boekte op Anfield een ruime overwinning (1-3).

Ondanks een goed begin zocht Liverpool na 45 minuten met een 2-0 achterstand de kleedkamer op. Aston Villa dankte de voorsprong mede aan een eigen doelpunt van Lucas Leiva, die na een half uur een vrije trap van Ashley Young achter doelman Reina werkte. Op slag van rust verdubbelde Curtis Davies met een kopbal de marge.

Liverpool kreeg weer uitzicht op een positief resultaat nadat Fernando Torres halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer had aangetekend. Maar het optimisme was van korte duur. Drie minuten na de 2-1 bracht Young het verschil weer op twee. De aanvaller mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Steven Gerrard op Nigel Reo-Coker.

Liverpool blijft door de nederlaag veroordeeld tot de onderste regionen van de Premier League. Aston Villa heeft ook drie punten verzameld, maar had daar een wedstrijd minder voor nodig.