Aston Villa doet goede zaken, Newcastle bibbert verder

Reacties

De strijd tegen degradatie uit de Premier League kende zaterdag weer verrassende wendingen, waarbij Aston Villa goede zaken deed, Newcastle United verder zakte en het doek viel voor het winnende Burnley.

Aston Villa doet goede zaken, Newcastle bibbert verder

Aston Villa – West Ham United 1-0
Ten koste van West Ham United heeft Aston Villa drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Tom Cleverley was de gevierde man op Villa Park. De middenvelder tekende na een half uur voor de openingstreffer die ondanks groeiende druk van West Ham United de winnende bleek te zijn. 'Onze defensie was magnifiek', had de matchwinner direct na afloop lof voor onder anderen Leandro Bacuna en Ron Vlaar. De twee begonnen in de basis bij Aston Villa, dat zich met vier punten voorsprong en twee duels te spelen veilig kan wanen.

Newcastle United – West Bromwich Albion 1-1
De donkere wolken pakken nog steeds samen boven St. James' Park. Newcastle United maakte weliswaar een einde aan een dramatische reeks van nederlagen, maar het gelijkspel na acht verliesbeurten biedt weinig soelaas. Sterker nog, de ploeg van manager John Carver zakte naar de zeventiende plaats met slechts een marge van twee punten naar de degradatieposities.

West Bromwich Albion, dat met het gelijkspel verlost is van degradatiezorgen, kwam na een half uur op voorsprong via Victor Anichebe. De Nigeriaanse spits gaf doelman Tim Krul het nakijken. Newcastle United kwam voor rust nog langszij via Ayoze Pérez. Maar verder dan de gelijkmaker kwamen The Magpies niet.

Hull City – Burnley 0-1
Voor Burnley is het doek gevallen. De ploeg van manager Sean Dyche zag de laatste hoop verdwijnen op bezoek bij Hull City. Dat had vooral te maken met de resultaten van de concurrentie, want The Clarets wonnen zelf in het KC Stadium dankzij Danny Ings. Die maakte in de 62ste minuut een einde aan tien uur zonder treffer op vreemde bodem. Maar het was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor Burnley, dat degradeert uit de Premier League. Dat lot dreigt ook voor Hull City dat achttiende staat.

Door alle resultaten van zaterdag lijkt degradatie voor de nieuwe hekkensluiter Queens Park Rangers ook nauwelijks meer af te wenden. Alleen een zege zondag op Manchester City kan de hoop levend houden voor de club van Leroy Fer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.