Assistent MVV stopt samenwerking met hoofdcoach Çapa

De druk op MVV-coach Fuat Çapa (foto) wordt almaar groter. Zijn assistent Hans Vergeer heeft besloten zich in Maastricht te concentreren op het scouten en begeleiden van talent. De assistent zat niet meer op één lijn met zijn hoofdcoach.

Assistent MVV stopt samenwerking met hoofdcoach Çapa

'Er was een verschil van inzicht binnen de technische staf”, vertelt Vergeer aan De Limburger. 'Het moet allemaal wel werkbaar blijven. Na een gesprek met Nico Jongen (adviseur algemene zaken, red.) is besloten dat ik een stapje terug moet doen. Prima, de hoofdtrainer bepaalt.'

Vrijdag herstelde MVV zich tegen Excelsior (1-1) redelijk van de 6-0 oorwassing tegen FC Den Bosch van een week eerder. Opvallend was dat vormgever Christian Brüls op de bank begon. Volgens Çapa omdat hij slecht getraind had. De Belgische aanvallende middenvelder voerde zelf een woordenwisseling tussen hem en zijn coach als reden op. Aanvoerder Ole Tobiasen moest boeten voor de wanprestatie tegen de Brabanders. De Deense routinier bekeek het duel met de Rotterdammers vanaf de tribune.

Bekijk hier al onze video's