Assist Büttner kan uitschakeling United niet voorkomen

In eigen huis is Manchester United uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi door Swansea City. Wilfried Bony maakte de winnende treffer: 2-1.

In het duel in de derde ronde van de FA Cup stonden liefst drie Nederlanders aan de aftrap. Dwight Tiendalli was de rechtsback bij Swansea, waar Jonathan De Guzman op het middenveld stond. Bij de opponent uit Manchester kreeg Alexander Büttner een basisplaats toebedeeld als linksback.

De bezoekers uit Wales namen al in de twaalfde minuut brutaal de leiding tegen het kwakkelende United. Na een briljante steekbal van Alejandro Pozuelo passeerde Wayne Routledge United-doelman Andreas Lindegaard met een fraaie lob. Vier minuten later kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte, wat mede te danken was aan Büttner. De linksback leverde een uitstekende voorzet af, die werd afgerond door de koelbloedige Javier Hernández.

Daarna deden beide elftallen weinig voor elkaar onder, totdat invaller Fábio tien minuten voor tijd een gevaarlijke tackle uitvoerde. Scheidsrechter Mike Dean kende geen genade en stuurde hem met rood van het veld. Daarop probeerde Swansea tegen tien man de overwinning te forceren. Dit lukte vlak voor tijd, met een doeltreffende kopbal van Bony. Daardoor won het elftal van manager Michael Laudrup voor het eerst in zijn clubhistorie op Old Trafford.