Toekomst afwezige Rooney blijft gemoederen bezighouden

Waar Van Persie in Eindhoven was om aan het herstel van zijn bovenbeenblessure te werken, kan Manchester United zondag in het FA Cupduel met Swansea City ook niet beschikken over Wayne Rooney, die bovendien dwarsligt in de onderhandelingen over een nieuw contract.

Toekomst afwezige Rooney blijft gemoederen bezighouden

Manager David Moyes uitte na de 2-1 tegen Tottenham Hotspur al zijn twijfels over de inzetbaarheid van Rooney, die ondanks vrees voor overbelasting en liesklachten negentig minuten meespeelde in het competitieduel met The Spurs. 'Rooney is zondag niet inzetbaar', stelde Moyes vrijdagavond.

Rooney bracht vrijdag een bezoek aan een nabijgelegen ziekenhuis om zijn liesblessure te laten onderzoeken middels een MRI-scan. Nu is gebleken dat hij dit weekend niet inzetbaar is, hoopt Moyes dinsdag in de eerste van twee halve finales om de League Cup tegen Sunderland wel weer een beroep op zijn aanvaller te kunnen doen.

Ondertussen houden ook de besprekingen met Rooney over het openbreken van zijn in 2015 aflopende contract de gemoederen op Old Trafford bezig. Afgelopen zomer leek Wazza ook al op weg naar de uitgang, maar toen stak Moyes daar een stokje voor. Nu zou Rooney pas na het WK willen praten over een nieuwe verbintenis, omdat hij eerst wil afwachten hoe het seizoen voor United, momenteel teleurstellend zevende, eindigt.

Omdat de regerend kampioen Rooney nog diezelfde zomer zou moeten verkopen als een akkoord uitblijft, stelt Moyes dat de clubleiding er alles aan zal doen hem te behouden. Volgens de Schotse manager heeft de situatie geen invloed op het spel van zijn spits. 'We zullen moeten afwachten hoe dit zich ontwikkelt. Een ding staat buiten kijf: hij speelt momenteel op zijn best.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen