Asensio houdt Real Madrid in spoor van Barcelona en Valencia

Real Madrid heeft zondagavond zijn vierde competitiezege op rij geboekt. Eibar ging in Santiago Bernabéu met 3-0 onderuit. Marco Asensio was voor het eerst sinds augustus weer eens trefzeker voor De Koninklijke.

Trainer Zinedine Zidane gaf Karim Benzema, Toni Kroos en Marcelo rust voor het thuisduel met Eibar. Ook zonder dat drietal kwam Real gemakkelijk op voorsprong. Asensio gaf na een korte corner voor en Paulo Oliveira kopte de bal onder druk van Sergio Ramos in zijn eigen doel: 0-1. Tien minuten later konden de handen weer op elkaar in Madrid.

Isco kwam door aan de linkerkant en legde terug op Asensio, die na de stuit raak volleerde in de verre hoek. Doelman Marko Dmitrovic schatte zijn inzet verkeerd in en had geen antwoord: 0-2. Het was al even geleden dat het 21-jarige supertalent zijn handen in de lucht kon steken. Op 27 augustus tegen Valencia scoorde hij voor het laatst.

Ondanks die 2-0 voorsprong ging het niet vanzelf bij Real. Dmitrovic lag een aantal keer in de weg en een kwartier na rust had Eibar zelfs een strafschop moeten hebben. Casemiro, die al geel achter zijn naam had, ging op de voet van Takashi Inui staan, terwijl de Japanner vrij kon uithalen. Scheidsrechter Alfonso Alvarez wilde echter niets weten van een penalty en tweede geel voor de Braziliaan.

Even later had Cristiano Ronaldo de derde Madrileense treffer op zijn schoen, maar de Portugees, die verder weinig in het spel voorkwam, kreeg de bal er oog in oog met Dmitrovic niet in. Uiteindelijk was het de ingevallen Marcelo die de 3-0 voor zijn rekening nam. Na een prima combinatie met Theo Hernández schoot hij uit de draai diagonaal raak en tekende hij voor de eindstand.

Door de zege op Eibar komt Real nu op twintig punten, één minder dan Valencia en vijf minder dan Barcelona. Eibar blijft steken op zeven punten en staat zestiende.