Asare langer buitenspel, Sarota debuteert in basiself

Nana Asare is langer uit de roulatie dan aanvankelijk werd gedacht. De Ghanees kampt met een hamstringblessure, kreeg een kleine terugslag in de slotfase van zijn revalidatieproces en zit niet bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht voor het Europa League-treffen met Steaua Boekarest van donderdag.

Asare langer buitenspel, Sarota debuteert in basiself

'We willen niet dat het nog een keer gebeurt en zijn daarom voorzichtiger met hem', liet clubarts Frank van Hellemondt eerder al aan Voetbal International weten over de rentree van Asare.Adam Sarota debuteert morgen in de basis van FC Utrecht tegen De Graafschap. De Australiër vervangt de geschorste Silberbauer.

'Hij maakt een prima indruk bij de beloften', aldus trainer Ton du Chatinier. 'Hij ziet het spel goed en kan het spel ook goed verleggen. Ik ben benieuwd of hij het ook op het hoogste niveau kan doen.'

Zijn landgenoot Tommy Oar is niet beschikbaar. Hij mag van trainer Ton du Chatinier in China blijven, waar hij met de beloftenploeg van Australië probeert Noord-Korea te verslaan in de finale om het Aziatisch Kampioenschap Onder 19. Door het bereiken van de halve finale verzekerde Australië onder de 19 zich al van deelname aan het WK 2011 in Colombia.

'Dit duel zit midden in een reeks van wedstrijden tegen grote tegenstanders', aldus Du Chatinier over het duel van zaterdag. 'Het past bij een grote club om ook deze wedstrijden professioneel te benaderen. Ik heb ook wel de indruk dat de groep er goed mee bezig is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen