AS Roma zet vete door en geeft Feyenoord online trap na

Reacties

AS Roma heeft donderdagavond zijn gram gehaald en verwezen naar een oude TikTok-video van Feyenoord. De twee clubs stonden vaker tegenover elkaar in Europa en dat leverde een bijzondere historie met enkele steken onder water op.

AS Roma zet vete door en geeft Feyenoord online trap na
© X AS Roma
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Volgens AS Roma begon het allemaal na de Conference League-finale van 2022, waarin de Italianen Feyenoord versloegen. Feyenoord-trainer Arne Slot stelde toen dat hij graag naar teams als Napoli en Manchester City keek, het Roma van toenmalig trainer José Mourinho noemde de Feyenoord-coach niet specifiek.

Toen Feyenoord en Roma elkaar een seizoen later weer troffen in Europa en Mourinho wederom als eindwinnaar uit de strijd kwam, kon de Portugees het niet laten om terug te grijpen op eerdere uitspraken van Slot. 'Je moet naar ons kijken, niet naar Napoli', riep de inmiddels ontslagen Mourinho herhaaldelijk tegen Slot in de spelerstunnel.

Het vuurtje laaide vervolgens weer op toen Roma vorig seizoen de finale van de Europa League verloor. De nederlaag na penalty's betekende dat de Italianen niet naar de Champions League zouden gaan, in tegenstelling tot Feyenoord. Voor de social media-afdeling van de Rotterdammers een reden om een video te plaatsen op TikTok: 'Nee, jullie moeten naar ons kijken!', was de begeleidende tekst. 'We zien jullie volgend seizo… oh.'

Die online sneer kaatste dus keihard terug in het gezicht van Feyenoord. De Eredivisionist werd derde in de groepsfase van de Champions League en kwam Roma, nummer twee in de groepsfase van de Europa League, tegen in de tussenronde van het tweede niveau. De uitslag is bekend en dus kon de Engelse admin van Roma een pijnlijke tweet plaatsen: 'That's awkward.'

De TikTok van Feyenoord en de reactie van Roma

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overigens was Roma niet de enige die kon genieten van het Feyenoord-leed. Paulo Dybala, vorig jaar nog beul van de Rotterdammers, reageerde met vijf lachende smileys onder het bericht van Feyenoord dat ze uitgeschakeld waren. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.