AS Roma zakt verder weg

De magere resultaten bij AS Roma houden aan. Parma bracht de door blessures geplaagde Romeinse ploeg een stevig nederlaag toe. Het succes van Lazio Roma bezorgt AS Roma extra pijn.

Een blessuregolf heerst bij AS Roma. Fabio Capello kan niet beschikken over Francesco Totti, Cafú, Marco Delvecchio en Damiano Tommasi. Tegen Parma kon de trainer bovendien geen beroep doen op Antonio Cassano en Jonathan Zebina, die beiden een schorsing uitzaten. Het resultaat was er naar, want de Romeinen gingen met 3-0 hard onderuit. Bonazelli was met twee treffers het meest productief voor Parma. Capello hoopt woensdag in de Champions League te kunnen beschikken Totti.

Het succes van aartsrivaal Lazio Roma strooit extra zout in de Roma-wond. De financiele problemen ten spijt, Lazio klom ten koste van Internazionale naar een derde plaats. De ploeg van Roberto Mancini had geen probleem met Modena (4-0). Bernardo Corradi scoorde twee keer.

Chievo blijft in het spoor van de toppers. De revelatie van afgelopen seizoen had de nodige moeite met middenmoter Empoli, maar kwam dankzij Marazzina als winnaar uit de bus. Oliver Bierhof moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Udinese slaagde er niet in een sprong te maken op de ranglijst. Mede door een eigen doelpunt van Roberto Sensini eindigde het duel met Brescia onbeslist (1-1).

Reggina en Atalanta schoten weinig op met het 1-1 gelijkspel. Beide ploegen blijven veroordeeld tot een plaats onder de rode streep. Ook Torino kon de voorlaatste plaats niet laten voor wat die was. De Turijnse club verloor nipt van Piacenza (0-1). Ondanks het aantrekken van Daniel Fonseca wacht Como wacht nog steeds op de eerste overwinning. De debutant in de Serie A leed bij Perugia de elfde nederlaag. Fusani, Miccoli en Milanese scoorden.

Bekijk hier al onze video's