AS Roma wint en voert druk op Juve op

AS Roma blijft Juventus op de hielen zitten in de Serie A. Thuis waren de Romeinen met 1-0 te sterk voor Cagliari.

Met Kevin Strootman in de basis speelde AS Roma een behoorlijke eerste helft, waarin het ondanks een aantal prima mogelijkheden niet tot scoren kwam. Dat mochten met name Edin Dzeko en Diego Perotti zich aanrekenen.

Vlak na rust maakte Roma dan toch het verschil. Na een voorzet van Antonio Rüdiger zette Dzeko zijn bewaker aan de kant, waarna hij de bal in één keer tegen de touwen schoot. Een kwartier voor tijd dacht hij het duel te beslissen, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Kort daarna liet Bruno Peres een enorme kans onbenut. Zeven minuten voor het einde kopte Dzeko tegen de lat. In extremis kreeg João Pedro van Cagliari nog de rode kaart na een spijkerharde tackle op Strootman.

Door de overwinning dicht Roma het gat met koploper Juventus weer tot een punt. De Turijners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Cagliari staat elfde.