AS Roma mist Pjanic niet: 'We hebben Strootman'

Reacties

AS Roma trapt zaterdagavond om 18.00 uur het Serie A-seizoen in gang met een thuiswedstrijd tegen Udinese. Met de weer volledig fitte Kevin Strootman zijn de Romeinen de voornaamste uitdager van titelfavoriet Juventus.

AS Roma mist Pjanic niet: 'We hebben Strootman'

Dat vindt althans Beppe Iachini, trainer van de bezoekers. 'Roma heeft een geweldige ploeg. Ze kunnen worden beschouwd als het anti-Juve, omdat ze elkaar goed kennen dankzij het werk van Luciano Spalletti, die een goede trainer is', zei Iachini tijdens zijn persconferentie over de ploeg die afgelopen seizoen derde werd achter Juve en Napoli.

Dat de regerend kampioen met Miralem Pjanic en Gonzalo Higuain twee belangrijke spelers wegkaapte bij de directe concurrenten uit Rome en Napels, betekent volgens coach Massimiliano Allegri niet automatisch dat Juventus de titel prolongeert. 'Je kan niet zeggen dat Juventus automatisch de Scudetto wint, omdat we een paar goede aankopen hebben gedaan. Je moet het nog altijd op het veld laten zien. Elk jaar wordt het weer iets moeilijker om de titel te prolongeren.'

Roma-trainer Spalletti vindt bovendien dat zijn ploeg door het vertrek van Pjanic naar Turijn niet per se zwakker is geworden. Strootman is immers weer fit na een slepende knieblessure en de Argentijn Leandro Paredes is terug na een huurperiode bij Empoli. 'We hebben Strootman en Paredes. Zij zijn allebei sterker dan Pjanic. We kunnen ons natuurlijk nog verbeteren en op zoek gaan naar een andere middenvelder, maar onze kracht is nu al evident', aldus Spalletti.

Er was veel te doen over het gewicht van Gonzalo Higuaín, maar inmiddels lijkt de recordaankoop van Juventus weer 'in shape'.
Er was veel te doen over het gewicht van Gonzalo Higuaín, maar inmiddels lijkt de recordaankoop van Juventus weer 'in shape'.

Saillant detail is dat Juventus zaterdagavond (20.45 uur) bij de competitiestart tegen Fiorentina wellicht níét kan beschikken over de geblesseerde Pjanic. Allegri wenst geen risico te nemen met de Bosnische spelmaker. Higuaín, die met wat extra kilo's arriveerde bij de club die negentig miljoen voor hem betaalde, is waarschijnlijk wel speelklaar. 'Toen hij hier kwam was hij niet in goede conditie, maar het gaat al een stuk beter met hem', zei Allegri over zijn nieuwe spits.

Toch moet ook bij Juventus nog maar blijken of de ploeg er beter voorstaat dan vorig seizoen, vindt Allegri. Met Paul Pogba vertrok de grote sterspeler deze zomer voor 105 miljoen euro naar Manchester United. 'We kunnen niet zeggen of we sterker of zwakker zijn geworden', stelde Allegri. 'Het is anders. Vorig seizoen hadden we geen speler zoals Pjanic, toen hadden we Pogba. En de ploeg van vorig jaar won 25 wedstrijden in 26 duels.' Ook dit seizoen ligt de lat weer hoog in Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.