AS Roma maakt opnieuw geen fout en blijft koploper

Ook de zesde wedstrijd van het seizoen leverde een overwinning op voor AS Roma, dat in eigen huis totaal geen moeite had met Bologna. Mede dankzij twee treffers van Gervinho wonnen de Romeinen eenvoudig: 5-0.

Nooit eerder won AS Roma zijn eerste vijf wedstrijden van het seizoen, dus trainer Rudi Garcia - overgenomen van Lille - had al geschiedenis geschreven met de club uit de hoofdstad. Opvallend was dat tijdens de eerste vijf duels alle Roma-treffers na rust vielen. Tegen Bologna werd daarmee gebroken, want na acht minuten opende Alessandro Florenzi de score.

In de zeventiende minuut verdubbelde Gervinho op aangeven van Francesco Totti de score en de aanvoerder was negen minuten later ook de aangever bij het derde doelpunt van de thuisclub, die door Mehdi Benatia uit een hoekschop overtuigend werd binnen geschoten. Bologna had er niets tegenin te brengen en hoopte de schade beperkt te houden.

Dat lukte, want na rust nam Roma wat gas terug en scoorde nog maar twee keer. Kevin Strootman, die in de 67ste minuut naar de kant werd gehaald, stuurde Gervinho weg waarna de Ivoriaan scoorde na een knappe individuele actie. Invaller Adem Ljajic bepaalde de eindstand in de 85ste minuut op 5-0, waardoor AS Roma overtuigend de koppositie weer inneemt. Juventus en Napoli volgen op twee punten achterstand.