AS Roma houdt druk op Napoli in jubileumduel Totti

Reacties

AS Roma heeft de tweede plaats in de Serie A in ieder geval voor even overgenomen van Napoli door thuis met 3-0 te winnen van Chievo Verona. Het duel stond in het teken van een indrukwekkend jubileum van clubicoon Francesco Totti, die zijn zeshonderdste competitiewedstrijd speelde.

AS Roma houdt druk op Napoli in jubileumduel Totti

Totti vestigde de mijlpaal door in de 59ste minuut onder luid applaus het veld in het goed gevulde Stadio Olimpico te betreden als vervanger van Mohamed Salah. De 39-jarige aanvoerder, die er ondanks onenigheid met trainer Luciano Spalletti waarschijnlijk nog een seizoen aan vastplakt, treedt met het passeren van de grens van 600 Serie A-duels in de voetsporen van Paolo Maldini (647, AC Milan) en Javier Zanetti (615, Internazionale).

Als invaller was Totti de laatste weken belangrijk geweest voor Roma in de duels met Atalanta (3-3), Torino (3-2) en Genoa (3-2). Ditmaal hadden de Romeinen zijn treffers niet nodig om de punten binnen te slepen. Radja Nainggolan had in de achttiende minuut de score geopend en vlak voor rust kopte Antonio Rüdiger de 2-0 op het scorebord uit een vrije trap van Miralem Pjanic. Chievo kwam ook enkele keren dicht bij een treffer, maar Wojciech Szczesny hield zijn doel schoon.

Met Kevin Strootman de laatste 25 minuten ook binnen de lijnen als vervanger van Daniele De Rossi, liep Roma dankzij een perfecte pass van Totti op Pjanic nog uit naar 3-0. De ploeg van Spalletti boekte zo de vierde competitiezege op rij. Omdat Napoli in dezelfde periode twee keer verloor, maakt Roma nog kans op de tweede plaats (direct ticket voor de Champions League). Die heeft het nu ook in bezit, maar de concurrent uit Napels (één punt minder) komt om 20.45 uur nog in actie tegen Torino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.