AS Roma grijpt de leiding na winst op Atalanta

AS Roma heeft geprofiteerd van het puntverlies van Internazionale tegen Fiorentina (2-2) van zaterdag. De ploeg won met 2-1 van Atalanta Bergamo en is de nieuwe leider in de Serie A. AC Milan kwam terug van een 2-0 achterstand tegen Catania en Juventus won weer eens. Met 1-0 van Cagliari.

AS Roma-Atalanta Bergamo 2-1Voor het eerst sinds het begin van het seizoen 2007/08 heeft AS Roma de leiding genomen in de Serie A. De Romeinse ploeg schreef Luca Toni rust voor en hij kwam pas na rust binnen de lijnen. Het weerhield de ploeg er niet van direct de wedstrijd naar zich toe te trekken met een doelpunt in de twaalfde minuut als gevolg. Het had daar wel de hulp van Andrea Consigli voor nodig. De Atalanta-goalie verkeek zich lelijk op een schot van Mirko Vucinic (foto).

Binnen het half uur was het 2-0. Marco Cassetti kopte een voorzet van Francesco Totti binnen. Na rust kwam Atalanta sterk terug in de wedstrijd en maakte in de 53ste minuut de aansluitingstreffer. Simone Tiribocchi profiteerde van een fout van John Arne Riise en klopte Roma-keeper Julio Sergio. De Braziliaanse keeper bezorgde zijn ploeg de drie punten door kort voor tijd een inzet van Ferreira Pinto prachtig te keren.

AC Milan-Catania 2-2Met zowel Klaas-Jan Huntelaar als Clarence Seedorf in de basis, en beiden in de 74ste gewisseld, probeerde AC Milan in het spoor te blijven van Internazionale en AS Roma. Dat leek er lang niet op. Na twaalf minuten kwam Catania op voorsprong via Maxi Lopez. Nadat AC Milan kansen kreeg via Seedorf (een vrije trap die Mariano Andújar knap pareerde) en Ronaldinho, liepen de bezoekers kort voor rust uit naar 2-0. Een uitstekend uitgevoerde counter zorgde daarvoor. Lopez mikte op het hoofd van Adrian Ricchiuti.

Kort na rust vond AC Milan de aansluiting. Marco Borriello bracht deze op aangeven van Seedorf. Tien minuten voor tijd tekende de spits ook voor de gelijkmaker. Hij deed dat op aangeven van Ignazio Abate. De voor Huntelaar ingevallen Filippo Inzaghi kon nog net op tijd wegspringen uit de baan van het schot. Een pittig slotoffensief van AC Milan leverde in de slotfase geen treffers meer op.

Juventus-Cagliari 1-0Met Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini terug in de ploeg probeerde Juventus Napoli in te halen om op plaats zes te komen. Daarmee verdienen ze een ticket voor de Europa League. Het was echter Cagliari dat de wedstrijd opende. Andrea Cossu die de bal na dertien minuten op de lat krulde. Daarna was het de beurt aan Juventus dat beter in zijn spel kwam. De ploeg scoorde in de 35ste minuut via Chiellini op aangeven van Amauri. Het bleek genoeg voor de zege en voor het eerste clean sheet van de ploeg sinds 22 november van het vorige jaar.