AS Monaco profiteert niet van puntenverlies Lyon

Reacties

AS Monaco heeft verzuimd te profiteren van de nederlaag die nummer twee Olympique Lyon zaterdag leed bij Caen (3-0). Doordat de Monegasken bij nummer vijf Olympique Marseille met 2-1 verloren, zijn de kaarten wat betreft de directe plaatsing voor de Champions League wel geschud.

AS Monaco profiteert niet van puntenverlies Lyon

Monaco schoot in Marseille wel uit de startblokken. Al na 48 seconden kegelde João Moutinho een afvallende bal vanaf achttien meter in de korte hoek.

Lang leek de defensie van Monaco onder leiding van Aymen Abdennour, die dit seizoen in de Champions League net als zijn ploeg ook al indruk maakte, stand te houden. Niet geheel toevallig stortte Monaco alsnog in toen de Tunesische verdediger geblesseerd van het veld moest. André Ayew en Romain Alessandrini bezorgen de ploeg van Marcelo Bielsa met goals in de 79ste en 87ste minuut alsnog het volle pond.

Daardoor is het gat tussen nummer twee Lyon en nummer drie AS Monaco nu zes punten met nog twee duels te gaan. Bovendien is het doelsaldo van Lyon ook nog veel beter. Zodoende zal die ploeg zich dus samen met PSG, dat al officieus kampioen is, direct gaan plaatsen voor de Champions League. Monaco, dat dit seizoen tot de kwartfinale reikte, zal zich moeten plaatsen via de voorronde. Dan moet wel de derde stek vastgehouden worden. Marseille is door de zege immers tot op twee punten gekomen. Ook Saint-Etienne heeft maar twee punten minder dan Monaco. In de Ligue 1 geven de vierde en de vijfde plaats recht op Europa League-voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.