AS Monaco officieus kampioen ondanks ruime zege PSG

AS Monaco is officieus kampioen van Frankrijk. De formatie van Leonardo Jardim won in het eigen Stade Louis II van Lille en kan gezien het doelsaldo - zo goed als zeker - niet meer achterhaald worden door Paris-Saint Germain.

AS Monaco - Lille 4-0
Al na zes minuten kwamen de Monegasken op voorsprong door een rake kopbal van Radamel Falcao. De voorzet kwam van Thomas Lemar. Vlak voor rust tikte Bernardo Silva de 2-0 binnen op aangeven van tienersensatie Kylian Mbappé. Dit was alweer de honderdste competitietreffer van de Franse koploper. Later gaf Mbappé opnieuw een assist, ditmaal voor de tweede treffer van Falcao. Een eigen goal van Junior Alonso zette de eindstand op 4-0. Bij Lille stond Ricardo Kishna in de basis, terwijl Anwar El Ghazi de volle negentig minuten op de bank bleef. AS Monaco werd eerder deze week uitgeschakeld in de Champions League door Juventus.

Woensdagavond tegen Saint-Étienne (aftrap 21.00 uur) kan Monaco zich officieel kronen tot kampioen van de Ligue 1. De laatste keer dat de Monegasken dit voor elkaar kregen, dateert alweer uit het jaar 2000. Slechts drie seizoenen nadat de club uit de dwergstaat terugkeerde op het hoogste niveau, kunnen ze zich alweer bijna kampioen van Frankrijk noemen. De afgelopen twee seizoenen eindigde Monaco als derde.

Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0-5
Paris Saint-Germain zag de laatste hoop op de titel verdwijnen. De Parijzenaren wonnen zelf op bezoek bij Saint-Étienne (0-5), maar kunnen gezien het doelsaldo AS Monaco zo goed als zeker niet meer achterhalen. Al na twee minuten kopte Edinson Cavani de openingstreffer tegen de touwen. De voorzet kwam van ex-Ajacied Maxwell. Nog voor de rust scoorde Lucas Moura op aangeven van de Italiaanse middenvelder Marco Verratti.

Cavani maakte na zeventig minuten ook de derde namens PSG. Lucas maakte niet veel later ook zijn tweede doelpunt van de avond. Julian Draxler zette een 0-5 eindstand op het scorebord. Paris Saint-Germain is daarmee verzekerd van de tweede plaats en Champions League-voetbal.

Olympique Nice - Angers 0-2
Olympique Nice kan zich gaan opmaken voor de voorronde van de Champions League. De nummer drie van Frankrijk verloor van nummer veertien Angers (0-2). De Senegalees Cheikh N'Doye maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Karl Toko Ekambi de tweede treffer namens Angers. Nice kan PSG niet meer achterhalen en ook nummer vier Olympique Lyon kan de ploeg van Mario Balotelli niet meer voorbij.

Montpellier - Olympique Lyon 1-3
Olympique Lyon heeft de rug gerecht na de Europa League-uitschakeling tegen Ajax van afgelopen donderdag. In Montpellier won de formatie van Bruno Genesio met 1-3. Nabil Fekir opende de score en vijf minuten later pikte ook Alexandre Lacazette zijn doelpunt mee. Steve Mounié deed nog iets terug namens Montpellier, maar het mocht niet baten. Memphis Depay stond in de basis, maar de buitenspeler werd een kwartier voor tijd vervangen door Mathieu Valbuena. In de slotminuten gaf de kleine Fransman nog een assist op Lacazette: 1-3.