'Dit AS Monaco kan nog dertig procent beter worden'

Reacties

Bij AS Monaco-trainer Leonardo Jardim overheerst een gevoel van trots na de uitschakeling van zijn team in de halve finale van de Champions League. Na de knock-outzeges op Manchester City en Borussia Dortmund bleek Juventus een maatje te groot.

'Dit AS Monaco kan nog dertig procent beter worden'

'We hebben een heel mooi Champions League-seizoen achter de rug, we zijn blij en trots. Je moet niet vergeten dat we in de voorronde zijn begonnen', liet Jardim weten aan Franse media na de 2-1 nederlaag in de returnwedstrijd. Juventus won het heenduel al met 0-2.

'Veel van onze spelers hadden nog nooit op dit niveau gespeeld, deze campagne is een ervaring die voor de rest van hun loopbaan waardevol is. Met 2-1 hier verliezen is een goed resultaat, zeker als je in ogenschouw neemt dat Juventus de laatste tijd nauwelijks goals incasseert in eigen huis. Helaas bleek de uitslag in de heenwedstrijd dodelijk.'

Jardim weet zeker dat het huidige team van AS Monaco de lat nog veel hoger kan leggen, waarbij hij ervan uitgaat dat de kern van de ploeg blijft behouden. 'Bij Juventus was de jongste speler 23 jaar oud, bij ons achttien jaar oud. We hadden bovendien veel spelers van 21, 22 en 23 jaar. Dat maakte vanavond het verschil. Over een paar jaar is dit team 25 à dertig procent sterker dan nu. Maar eigenlijk wil ik nog niet te ver vooruitblikken, er komen nog drie belangrijke wedstrijden aan in de competitie.'

Met die laatste zin refereert Jardim aan de stand van zaken in de Ligue 1. Met zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld verdedigt AS Monaco in de slotfase van het seizoen een voorsprong van drie punten op Paris Saint-Germain. De laatste drie tegenstanders in de competitie zijn Lille (thuis), Saint-Étienne (thuis) en Stade Rennes (uit).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.