Arveladze en Mols leiden Rangers naar zege

Glasgow Rangers moest hard werken voor de drie punten in het thuisduel met Heart of Midlothian. De ploeg uit Glasgow won met 2-1, maar moest daarvoor wel een achterstand wegwerken.

Bij de bezoekers ontbraken vijf basisspelers, waaronder international Steven Pressley en Mark de Vries, die niet fit genoeg was om te starten, maar wel om op de bank te beginnen. Toch was Hearts in de eerste helft al na elf minuten op een verdiende 1-0 voorsprong gekomen via Andy Kirk.

Pas na die 0-1 pakte Rangers het initiatief en ging het beter spelen. Binnen elf minuten kwam de kampioen al op gelijke hoogte. Shota Arveladze vierde zijn comeback na een blessure met de gelijkmaker. De Georgiër kopte binnen nadat doelman Gordon een inzet van Michael Mols had gekeerd.

Ook in de 2-1 had Mols een aandeel. In de 52ste minuut stuurde Peter Løvenkrands de Nederlander in de diepte, waarna Chris Burke de voorzet van Mols binnentikte: 2-1.

Livingston won met 3-0 bij Kilmarnock, en Dundee kwam bij Aberdeen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.