Arts beschuldigd van tragische dood Ekeng

Reacties

De zaak rond de trieste dood van profvoetballer Patrick Ekeng krijgt een staartje. De speler van Dinamo Boekarest had volgens onderzoeksrapporten nog kunnen worden gered.

Arts beschuldigd van tragische dood Ekeng

De 26-jarige middenvelder uit Kameroen stortte begin mei tijdens een wedstrijd met zijn club Dinamo ter aarde, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Op het veld was geen enkele poging gedaan hem te reanimeren, maar nu zou ook in de ambulance niet genoeg actie zijn ondernomen. Zelfs toen had Ekeng mogelijk nog gered kunnen worden.

Roemeense media berichten nu over vervolging van degene die het medische team leidde in de ambulance die Ekeng naar het ziekenhuis vervoerde. De desbetreffende dokter wordt dood door schuld ten laste gelegd. Eerder werd al wel bekend dat Ekeng met serieuze hartproblemen kampte.

De dood van Ekeng zorgde voor meer ophef, omdat in het stadion van Dinamo niet de nodige medische voorzieningen waren getroffen. Tot woede van de Roemeense spelersvakbond, aangezien het om een relatief kleine investering ging van ongeveer vierhonderd euro. Ekeng was in Boekarest ploeggenoot van de Nederlander Romario Kortzorg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.