Arteta gaat Guardiola assisteren bij Manchester City

Reacties

Mikel Arteta heeft aangekondigd dat hij aankomend seizoen assistent-trainer wordt bij Manchester City, waar Pep Guardiola de nieuwe hoofdcoach is.

Arteta gaat Guardiola assisteren bij Manchester City

Afgelopen seizoen kwam Arteta nog uit als middenvelder voor Arsenal, waar hij niet verder kwam dan negen invalbeurten. De 34-jarige Spanjaard besloot vervolgens om te stoppen en aan de slag te gaan als rechterhand van Guardiola bij City.

Arteta en Guardiola zijn vrienden geworden in hun gezamenlijke periode bij Barcelona, waar Arteta uiteindelijk geen vaste plek kon afdwingen in het eerste elftal.

'Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging', sprak de assistent-coach op social media. 'Ik ben mijn hele carrière geïnteresseerd geweest in het ontwikkelen van een team en de afgelopen jaren heb ik geïnvesteerd in mijn trainersloopbaan. Ik heb gewerkt onder fantastische managers en ik hoop dat ik de lessen die ik van hen geleerd heb kan gebruiken om City naar succes te leiden.'

Arteta kwam in zijn spelersloopbaan uit voor Barcelona B, Paris Saint-Germain, Glasgow Rangers, Real Sociedad, Everton en Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.