Arsenal-transfer lonkt voor ex-huurling van Roda JC

Reacties

Danilo Pereira is bij Arsenal in beeld voor de positie van verdedigende middenvelder. Een prachtige beloning voor een ijzersterk 2015 lonkt daarmee voor de voormalige middenvelder van Roda JC Kerkrade.

Arsenal-transfer lonkt voor ex-huurling van Roda JC

Luis Boa Morte, ex-aanvaller van Arsenal en tegenwoordig de Portugese scout van The Gunners, bevestigt tegenover O Jogo de belangstelling voor Danilo. 'Ik ken hem al vanaf zijn vijftiende of zestiende, toen hij in de jeugd van Benfica speelde. Dat hij zich zo heeft ontwikkeld, heeft mij niet verbaasd. Bij elke club heeft hij zich verbeterd, ook nu bij FC Porto.'

Boa Morte erkende dat hij de afgelopen weken aandachtig toeschouwer is geweest bij wedstrijden van FC Porto. Niet voor ploeggenoot Ruben Neves zoals werd aangenomen, maar voor Danilo. 'Neves is meer een 8, Danilo een 6', omschrijft Boa Morte hem als pure verdedigende middenvelder. En die positie is precies de plek waarop Arsenal-manager Arsène Wenger naar versterking zoekt, gezien de zware blessures van Santi Cazorla en Francis Coquelin.

Danilo in zijn Roda JC-tijd, in duel met Denni Avdic van PEC Zwolle.
Danilo in zijn Roda JC-tijd, in duel met Denni Avdic van PEC Zwolle.

Daarmee lonkt een droomtransfer voor Danilo, die tijdens het seizoen 2012/13 voor Roda JC uitkwam, dat hem destijds van Parma huurde. Na zijn vrij anonieme verblijf in Zuid-Limburg (31 optredens, één doelpunt) toog hij naar Marítimo Funchal, want Parma had hem niet meer nodig. Na twee sterke seizoenen bij de Portugese middenmoter stond afgelopen zomer redelijk onverwacht ineens FC Porto voor de deur.

Bij FC Porto heeft Danilo zich snel opgewerkt tot basiskracht. Die ontwikkeling is ook bij bondscoach Fernando Santos niet onopgemerkt gebleven. Hij liet Danilo begin 2015 debuteren voor de nationale ploeg en gebruikte hem sindsdien al zeven keer. Het zou dus zomaar kunnen dat Santos binnenkort naar Engeland moet om de ontwikkeling van Danilo te blijven volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.