Arsenal spoelt Europese kater weg met zege op Everton

Reacties

Arsenal heeft goed gereageerd op de midweekse nederlaag tegen AS Monaco (1-3) in de achtste finale van de Champions League. In eigen huis werd Everton verslagen: 2-0.

Arsenal spoelt Europese kater weg met zege op Everton

The Gunners begonnen tegen Everton met basisdebutant Gabriel Paulista in het centrum van de defensie, waarmee Per Mertesacker bestraft leek te worden voor zijn matige optreden tegen Monaco. Deze beslissing van manager Arsène Wenger pakte goed uit, want defensief gezien kwam Arsenal nauwelijks in de problemen.

De thuisploeg kwam voor rust bovendien op voorsprong. Olivier Giroud schoot met rechts binnen uit een hoekschop van Mesut Özil. In de jacht op de gelijkmaker kwam Everton vervolgens niet verder dan een mogelijkheid voor Romelu Lukaku, die zijn schot gekeerd zag worden door David Ospina. Invaller Tomás Rosicky gooide in de eindfase het duel definitief in het slot: 2-0.

Dankzij de zege staat Arsenal weer derde in de Premier League, ten koste van het Manchester United van manager Louis van Gaal. Door de nederlaag van Manchester City bij Liverpool (1-0) is de tweede plaats zelfs weer binnen handbereik voor de mannen van Wenger. City heeft namelijk nog maar vier punten meer dan Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.