Arsenal ontsnapt dankzij Aubameyang aan EL-exit, Napoli vindt wel Waterloo

Reacties

Arsenal is ontsnapt aan een Europa League-uitschakeling. Pierre-Emerick Aubameyang schoot drie minuten voor tijd de winnende en beslissende goal tegen de touwen. The Gunners knikkerden Benfica zodoende uit de Europa League. Napoli werd wel uitgeschakeld door Granada.

Arsenal ontsnapt dankzij Aubameyang aan EL-exit, Napoli vindt wel Waterloo
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 2
Benfica
Benfica

Na de 1-1 van vorige week in Rome hadden Arsenal en Benfica allebei nog volop zicht op een plek in de volgende ronde van de Europa League. Arsenal zag een dag eerder rivaal Tottenham Hotspur al het goede voorbeeld geven. Verschil was echter dat Arsenal tegen Benfica speelde en Tottenham tegen Wolfsberger AC. Na het vorige duel in Rome was dit keer Piraeus de stad waarin gespeeld werd. Met die twee speelsteden was het des te ironischer dat nota bene uitgoals de beslissing leken te gaan brengen. 'Als we verliezen op uitgoals terwijl onze thuiswedstrijd de verste uitwedstrijd van het seizoen zou zijn, zou dat absoluut een schande voor het Europese voetbal zijn', zo plaatste BBC een reactie van een Arsenal-fan in het liveblog tijdens de wedstrijd.

Want inderdaad: na 85 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord en dat zou betekenen dat Arsenal op uitgoals uitgeschakeld zou worden. Pierre-Emerick Aubameyang en Diogo Gonçalves hadden voor rust allebei een keer gescoord en de ruststand op 1-1 bepaald. Naa een afgekeurde goal van Aubameyang was het na 61 minuten Rafa Silva die Arsenal in een lastig pakket duwde met de 1-2 namens de Portugezen. Arsenal had zodoende nog twee goals nodig om door te gaan naar de laatste zestien van de Europa League. Kieran Tierney maakte er vervolgens 2-2 van, maar ook die stand was nog niet voldoende voor Arsenal.

Het was echter Aubameyang die na zijn afgekeurde goal nog eens toesloeg. Drie minuten voor tijd deed hij Jan Vertonghen en consorten pijn met de allesbeslissende treffer op aangeven van Bukayo Saka, die daarmee alweer zijn achtste assist in de Europa League gaf sinds de start van het seizoen 2019/2020. Geen speler overtreft het Arsenal-juweeltje wat dat betreft.

Napoli
Napoli
2 - 1
Granada
Granada

Napoli stond voor een behoorlijke klus donderdagavond nadat het vorige week al met 2-0 had verloren van Granada. Een bliksemstart was gewenst en die kwam er ook voor de nummer zeven van de Serie A. Piotr Zielinski had slechts drie minuten nodig om de 1-0 binnen te werken voor de ploeg van coach Gennaro Gattuso en daardoor had Napoli nog 87 minuten de tijd om er minimaal een tweede bij te prikken om zodoende in elk geval verlenging af te dwingen.

De Napolitaanse vreugde maakte na 25 minuten echter plaats voor donkere wolken boven het Stadio Diego Armando Maradona. Ángel Montoro maakte er namelijk 1-1 van waardoor Napoli liefst drie goals nodig had om nog tot de achtste finale van de Europa League te reiken. Fabián Ruiz maakte er na 59 minuten spelen nog wel 2-1 van, maar ook met Dries Mertens in de gelederen lukte het niet meer die 2-1 voorsprong uit te bouwen tot de benodigde 4-1.

Overige uitslagen:
Naast Arsenal en Granada plaatsten ook Ajax, Molde, Rangers, Shakhtar Donetsk en Villarreal zich voor de volgende ronde van de Europa League. Dat ging ten koste van respectievelijk Lille, Hoffenheim (waar Melayro Bogarde heel de wedstrijd op de bank zat), Antwerp FC, Maccabi Tel Aviv en RB Salzburg. De fans van Rangers en Antwerp FC zullen zich in elk geval niet verveeld hebben. Vorige week werd het al 4-3 voor Rangers en ook nu vielen er liefst zeven goals: 5-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 25 feb. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.