Arsenal nipt langs rode lantaarndrager

Ondanks een doelpunt van Andrej Kramaric heeft Arsenal in eigen huis Leicester City verslagen (2-1). Al bleef het lang spannend tegen de hekkensluiter.

In het eigen Emirates Stadium was Arsenal voor rust heer en meester tegen Leicester City, dat blij mocht zijn dat het slechts 2-0 stond bij rust. In de 27ste minuut opende Laurent Koscielny de score door een hoekschop van Mesut Özil ineens binnen te schieten. Vier minuten voor rust stond Özil ook aan de basis van de tweede Arsenal-treffer.

Een schot van de Duitse middenvelder werd door doelman Mark Schwarzer slecht verwerkt, waarna Theo Walcott de rebound binnenschoot. Er was voor Arsenal geen vuiltje aan de lucht, maar na ruim een uur maakte Leicester City vanuit het niets de aansluitingstreffer. Kramaric bracht de hekkensluiter terug in de wedstrijd.

Het was het eerste doelpunt van Kramaric namens Leicester, dat de spits in januari overnam van HNK Rijeka. Namens de Kroaten scoorde hij dit seizoen 21 keer in achttien duels, terwijl de Kroaat tegen Feyenoord drie keer trefzeker was in de Europa League. Zijn eerste doelpunt in de Premier League bleek er één voor de statistieken, want Arsenal hield de voorsprong vast.

De Noord-Londense club komt door de zege op 45 punten uit 25 wedstrijden, waardoor de ploeg van manager Arsène Wenger de vierde plaats voorlopig overneemt van Manchester United.