Arsenal neemt revanche voor pijnlijke nederlaag

Arsenal heeft zich in de achtste finale van de strijd om de FA Cup gerevancheerd voor de pijnlijke 5-1 nederlaag in de Premier League tegen Liverpool. The Gunners wonnen dit keer met 2-1.

Arsenal begon met het oog op het thuisduel met Bayern München in de achtste finale van de Champions League van komende woensdag met een veredeld B-team. Liverpool, dat wel met de eerste keus startte, nam direct het initiatief. Daniel Sturridge hielp echter een grote kans om zeep. Aan de andere kant was het bij de eerste goede mogelijkheid direct raak. Alex Oxlade-Chamberlain (op foto boven bejubeld door Carl Jenkinson) schoot Arsenal in de zestiende minuut naar een 1-0 voorsprong.

Na rust kwam Liverpool opnieuw vliegend uit de startblokken, wat leidde tot een kans van Luis Suarez. Toch was het weer Arsenal dat toesloeg tijdens een sterke fase van de bezoekers. Dit keer rondde Lukas Podolski een voorzet van Oxlade-Chamberlain af, die met een mooie steekbal van Mesut Özil was vrijgespeeld. Doordat Suarez na een uur spelen een strafschop versierde, die werd benut door Steven Gerrard, werd het alsnog spannend in Londen.

Liverpool voerde de druk op, maar de gelijkmaker bleef uit. Een fout van doelman Lukasz Fabianski leidde in de slotfase nog wel tot een vrije kopkans voor Daniel Agger, maar de Deense verdediger kopte de bal naast. Daardoor neemt Arsenal revanche voor de 5-1 nederlaag in de competitie van een week eerder. Bovendien plaatsen The Gunners zich voor de kwartfinale van de FA Cup, waarin een treffen met Everton op het programma staat.