Arsenal met Bergkamp langs Bradford

Arsenal had in de thuiswedstrijd weinig moeite met Bradford City. De overwinning had zelfs veel groter kunnen uitvallen maar paal en lat zaten the Gunners meerdere keren in de weg. Dennis Bergkamp kreeg van Arsène Wenger de voorkeur boven Nwankwo Kanu.

Arsenal-Bradford City 2-0
Bij Arsenal keerde Thierry Henry terug in de basis na een wedstrijdje rust in de FA Cup. Sylvain Wiltord was het slachtoffer daarvan. Dennis Bergkamp kreeg van Arsenal-manager Arsène Wenger de voorkeur boven Nwankwo Kanu, die dit weekend nog voor Nigeria speelde en scoorde.
De enige echt goede kans die Bradford City kreeg was al na vier minuten. Eenzame spits Ashley Ward ontsnapte aan de buitenspelval maar mikte oog in oog met David Seamen te hoog. Ray Parlour mikte in de 17e minuut wel raak. Bergkamp maakte de bal knap dood en stelde Parlour in staat om van dertig meter verwoestend uit te halen: 1-0. Uit een voorzet van Lee Dixon kopte de Kameroener Lauren tien minuten de 2-0 binnen.
De wedstrijd was gespeeld en Arsenal kon het publiek gaan vermaken. Bergkamp, Henry, Pires en Parlour legden een aantal fraaie acties op de mat maar doelpunten bleven dankzij paal en lat en doelman Gary Walsh uit. Arsenal steeg door de overwinning naar de tweede plaats, Bradford blijft op de laatste plaats.

Charlton Athletic-Derby County 2-1
Charlton heeft de overwinning geheel te danken aan Claus Jensen. De Deense middenvelder scoorde zelf niet maar speelde twee keer een beslissende rol. Bij het eerste doelpunt, na acht minuten spelen, legde hij de bal panklaar op het hoofd van Matthias Svensson. Derby maakte via een prachtige vrije trap van Craig Burley tien minuten voor rust gelijk. Diezelfde Burley kreeg de kans nogmaals te scoren maar hij faalde vanaf elf meter. De beslissing viel een kwartier na rust. Jensen begon aan een op het eerste gezicht kansloze solo. Maar de Deen kwam verder en verder en liet een hard schot los. Derby-doelman Poom redde in eerste instantie maar Scott Parker maakte uit de rebound de winnende treffer.