Arsenal maakt einde aan FA Cup-droom dapper Sutton United

Reacties

Arsenal heeft maandag een einde gemaakt aan het FA Cup-sprookje van vijfdeklasser Sutton United, dat voor zijn enthousiaste aanhang dapper speelde en slechts twee tegengoals incasseerde (0-2).

Arsenal maakt einde aan FA Cup-droom dapper Sutton United

Het contrast tussen de twee ploegen kon vooraf nauwelijks groter zijn. Arsène Wenger koos er desondanks voor om een redelijk sterk elftal het veld in te sturen, met Theo Walcott als gelegenheidscaptain.

Sutton United hield in het eerste half uur - dat even onderbroken werd door een streaker - relatief makkelijk stand op het zeer sfeervolle Gander Green Lane. Daarna brak Lucas Pérez de ban voor The Gunners: zijn voorzet werd door niemand beroerd en viel in de verre hoek binnen. Vlak voor het rustsignaal veerde het publiek van de non league-ploeg op toen David Ospina de bal recht in de voeten van Adam May schoof, maar die profiteerde niet.

Het kleine, sfeervolle Gander Green Lane was volledig volgelopen voor het bezoek van de Premier League-sterren.
Het kleine, sfeervolle Gander Green Lane was volledig volgelopen voor het bezoek van de Premier League-sterren.

Tien minuten na de onderbreking verdubbelde Walcott met zijn honderdste goal in zijn Arsenal-tijd de marge. Maar de hoop was nog niet vervlogen bij de vijfdeklasser, die via Jamie Collins nog een grote kopkans kreeg en zelfs de lat raakte na een schot van Roarie Deacon.

Arsenal kreeg vervolgens nog genoeg mogelijkheden op een derde treffer. Alex Oxlade-Chamberlain kreeg de bal bij een doorbraak vanaf de linkerkant niet bij een van zijn medespelers, ook al kon hij eenvoudig een van de vrije spelers uitkiezen. Ook zijn eigen inzet en die van invaller Alexis Sánchez troffen geen doel.

Sutton versloeg Dartford, Cheltenham, Wimbledon en Leeds United in de voorgaande rondes. Arsenal treft in de volgende ronde Lincoln City, dat de eerste non league-ploeg is die de kwartfinales bereikt sinds Queens Park Rangers in het seizoen 1913/14. Lincoln City, koploper in de competitie waarin ook Sutton speelt, zorgde zaterdag voor een stunt van jewelste door met 0-1 te winnen van Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.