Arsenal krijgt geen vat op ontketende Van der Vaart

In een knotsgekke wedstrijd heeft Tottenham Hotspur op bezoek bij Arsenal gewonnen. Rafael van der Vaart was de man van de wedstrijd: 2-3.

The Spurs, met Rafael van der Vaart is de basis, leken vanaf de eerste minuten een verloren wedstrijd te spelen. Arsenal, waar Robin van Persie op de bank begon, was een behoorlijke maat te groot. The Gunners dreven Tottenham bij tijd en wijle tot wanhoop met goed positiespel.

Binnen tien minuten resulteerde dat in de openingstreffer toen Samir Nasri de gehele verdedigingslinie van Tottenham het nakijken gaf na een lange bal. Nadat doelman Gomes slechts half ingreep was het voor Nasri een koud kunstje de bal binnen te tikken: 1-0. Nog voor rust verdubbelde Arsenal de score toen Marouane Chamakh van dichtbij een scherpe voorzet van Andrei Arshavin binnentikte.

Na de thee werd het duel ineens weer spannend. Vanuit het niets waren The Spurs trefzeker. Van der Vaart bereikte met een slim tikje de opgekomen Gareth Bale en de vleugelspeler verschalkte doelman Fabianski met de buitenkant van de linkervoet: 2-1.

Arsenal was ineens geen schim meer van de soevereine ploeg van voor rust, terwijl Tottenham ineens de geest kreeg. Dat resulteerde twintig minuten in het tweede bedrijf zelfs in de gelijkmaker toen Rafael van der Vaart een strafschop binnenschoot na een handsbal van Cesc Fabregas. Het was overigens de eerste treffer van de Nederlander in de Premier League buiten White Hart Lane.

Het werd nog gekker: Tottenham Hotspur pakte de volle winst en opnieuw was Van der Vaart belangrijk. De Nederlander legde een indraaiende vrije trap perfect op het hoofd van Younes Kaboul - de invaller troefde in de lucht Van Persie af - waarna de 2-3 een feit was. Daar bleef het bij. Het betekende de eerste zege van Tottenham op bezoek bij Arsenal sinds 1993. Foto: VI Images