Arsenal kan Chambers laten gaan door komst Mustafi

Reacties

Calum Chambers speelt de rest van dit seizoen voor Middlesbrough. De 21-jarige verdediger wordt voor een jaar gehuurd van Arsenal.

Arsenal kan Chambers laten gaan door komst Mustafi

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Liverpool (3-4 verlies) vormde Chambers noodgedwongen het centrale duo achterin samen met Rob Holding, vanwege de afwezigheid van Laurent Koscielny (net terug van vakantie na het EK) en Per Mertesacker (geblesseerd). Na de terugkeer van Koscielny en de komst van Shkodran Mustafi van Valencia had Arsenal-manager Arsène Wenger er weer twee opties bij centraal achterin, waardoor Chambers niet meer nodig was.

Promovendus Middlesbrough, dat zich eerder al versterkte met onder anderen Viktor Fischer (Ajax) en Marten de Roon (Atalanta Bergamo), biedt hem nu een uitweg om toch ervaring op te doen op het hoogste niveau.

Arsenal nam de drievoudig international van Engeland in 2014 nog voor twintig miljoen over van Southampton. In zijn debuutseizoen in Londen kwam hij tot 23 wedstrijden in de Premier League, maar vorig jaar raakte hij uit beeld. Chambers werd niet alleen door Middlesbrough gevolgd. Volgens Engelse media zaten ook Hull City, West Ham United, Stoke City, Espanyol en Valencia achter de verdediger aan.

Mustafi
Arsenal maakte dinsdagavond de komst van Mustafi officieel. De Duitse international tekent tot medio 2021 bij de Londense club. 'Hij heeft de perfecte leeftijd en is een ervaren en balvaardige speler. We zijn voorbereid op de toekomst met Mustafi', zegt Wenger over de kersverse aanwinst op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.