Arsenal grijpt koppositie door zege op Everton

Reacties

Arsenal mag zich de koploper van de Premier League noemen na een overwinning op Everton. The Gunners dankten de 2-1 zege aan de doeltreffende luchtmacht.

Arsenal grijpt koppositie door zege op Everton

Twee kopballen leken Everton nog voor rust te vellen. Uit een afgemeten voorzet  van Mesut Özil bezorgde Olivier Giroud, die dinsdag nog de score opende in de Champions League-kraker tegen Bayern München (2-0 zege), Arsenal met het hoofd de leiding.  Op aangeven van Santi Cazorla verdubbelde Laurent Koscielny niet veel later de voorsprong.

Door de dubbelslag kort voor rust leken The Gunners op weg naar de felbegeerde koppositie in de Premier League. De ploeg van manager Arsène Wenger had aan drie punten tegen The Toffees genoeg om de koppositie in ieder geval tijdelijk over te nemen van Manchester City, dat morgen op bezoek gaat bij stadgenoot United.

Ross Barkley was er verantwoordelijk voor dat Arsenal niet met een geruststellende voorsprong kon gaan rusten. Een schot van de Everton-middenvelder werd door Gabriel Paulista van richting veranderd, waardoor doelman Petr Cech gelaten moest toezien hoe de bal hem passeerde: 2-1.

Met zijn derde competitietreffer van het seizoen bracht Ross Barkley Everton terug in de wedstrijd.
Met zijn derde competitietreffer van het seizoen bracht Ross Barkley Everton terug in de wedstrijd.

Dat de score na rust niet verder opliep was te wijten aan de spitsen van beide ploegen. Giroud verzuimde allereerst de marge te vergroten met een volley en vuurde daarna een schot tegen de lat. Aan de andere kant bracht de lat redding toen Romelu Lukaku een kwartier voor tijd gelijk dacht te maken. De Belg mikte echter te hoog met zijn kopbal.

Waar Cech zonder in actie te hoeven komen opgelucht ademhaalde na de misser van Lukaku, werd de Tsjechische sluitpost wel aan een test onderworpen door Gerard Deulofeu. De Spanjaard verraste de doelman niet met een schot in de rechterhoek, waardoor het bij 2-1 bleef. Door de vierde achtereenvolgende zege mag Arsenal zich lijstaanvoerder noemen. Everton, dat het volgende week zonder Gareth Barry moet doen na een rode kaart in de absolute slotfase, neemt als nummer tien een plaats in de middenmoot in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.