Arsenal-exit: Monreal keert terug naar La Liga

Reacties

Nacho Monreal vervolgt zijn loopbaan bij Real Sociedad. De van Arsenal overgekomen linksback heeft voor twee jaar getekend bij de middenmoter uit La Liga.

Arsenal-exit: Monreal keert terug naar La Liga

Voor Monreal was het perspectief in Noord-Londen minder geworden door de komst van Kieran Tierney. Laatstgenoemde is wel nog geblesseerd, terwijl Sead Kolasinac vanwege randzaken de seizoenstart bij Arsenal miste. Daardoor speelde Monreal de eerste drie competitiewedstrijden nog bij The Gunners, maar dat gaf een bedrieglijk beeld. In principe was de 33-jarige Spanjaard onder manager Unai Emery de derde keus geworden voor de positie linksachterin.

De 22-voudig international speelde in totaal 251 wedstrijden voor Arsenal. Hij stond sinds begin 2013 in Noord-Londen onder contract, na te zijn overgekomen van Málaga. Daarvoor speelde de verdediger uit Pamplona voor de club van zijn jeugd: Osasuna.

Real Sociedad heeft zich behoorlijk versterkt deze zomer. Meest opvallend is het huren van Martin Ødegaard van Real Madrid. Met Alexander Isak werd er een andere speler met een Eredivisie-verleden gehaald. De duurste aanwinst was Portu, de aanvallende middenvelder kwam voor tien miljoen euro over van het gedegradeerde Girona. Welke transfersom Sociedad voor Monreal betaalt, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.