Arsenal en Real verbreken records met transfer Özil

Arsène Wenger heeft bij Arsenal dan toch zijn grote aankoop binnen. De Franse manager heeft kort voor het sluiten van de transferdeadline Mesut Özil voor een recordbedrag overgenomen van Real Madrid.

Arsenal en Real verbreken records met transfer Özil

Arsenal en Real Madrid zijn tot een vergelijk gekomen over een afkoopsom van naar verluidt vijftig miljoen euro, terwijl ook Özil persoonlijk rond is met de Londense club. De Duitse international had in de Spaanse hoofdstad nog een contract tot medio 2016.

De noodzakelijke medische keuring onderging Özil in München, waar hij ter voorbereiding op de WK-kwalificatieduels van Duitsland is neergestreken. Nu die testen geen problemen aan het licht brachten, kon de transfer worden afgerond.

Met de komst van Özil heeft Arsenal dan de langverwachte grote aankoop binnen. De clubleiding had Wenger een goed gevulde oorlogskas gegeven, maar de Franse manager maakte (nog) geen gebruik van die financiële ruimte.

Zondag maakte hij na de stadsderby tegen Tottenham Hotspur melding van een te verwachten verrassing. Een dag later bleek het te gaan om Özil, die ruimte moet maken bij Real Madrid na de komst van Gareth Bale.

Özil bij Real samen op de bank met Iker Casillas.
Özil bij Real samen op de bank met Iker Casillas.

Met vijftig miljoen is Özil met afstand de duurste aankoop in de geschiedenis van Arsenal. Sevilla-aanvaller José Antonio Reyes was sinds 2004 met een afkoopssom van twintig miljoen de grootste aankoop voor The Gunners.

Het bedrag dat Arsenal voor Özil uitgeeft is zelfs zo hoog dat alleen Chelsea ooit meer overhad voor een speler. In de winter van 2011 betaalden The Blues het recordbedrag van 58 miljoen euro aan Liverpool voor Fernando Torres.

Real verkocht bovendien nooit eerder een speler voor zo veel geld. In 2008 ging Robinho voor 43 miljoen euro naar Manchester City. In de jaren daarvoor gold Nicolas Anelka als de meest lucratieve speler die vertrok uit Madrid. In 2000 telde Paris Saint-Germain 34,5 miljoen neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen