Arsenal doet er alles aan om Mister League Cup te behouden

Reacties

Arsenal-spits Eddie Nketiah toonde dinsdagavond nog maar eens zijn torinstinct. Manager Mikel Arteta gaat er alles aan doen om de 22-jarige Engelsman te behouden voor de Londenaren.

Arsenal doet er alles aan om Mister League Cup te behouden
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
5 - 1
Sunderland
Sunderland

Nketiah bekroonde zijn hattrick in het bekerduel met Sunderland met een goal achter zijn standbeen langs. Het was alweer zijn tiende doelpunt in negen League Cup-wedstrijden. Het zijn prachtige cijfers, maar tegelijkertijd zit daar ook de frustratie voor de spits: hij mag alleen opdraven in de minder belangrijke bekerduels, zodra het er écht om gaat zit hij op de bank. In achttien Premier League-duels dit seizoen kwam hij tot drie invalbeurten van in totaal 38 minuten.

Zelfs nu aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang uit de gratie is, krijgt Nketiah niet de kans in de competitie. Hij heeft de hoop daarom opgegeven en heeft de aanbieding van Arsenal om zijn aflopende contract te verlengen naast zich neergelegd. Arteta vertelde op zijn persconferentie dat de club toch een nieuwe poging gaat wagen. 'Ik zeg elke dag dat ik Eddie wil behouden', aldus de Spanjaard.

'We zien hoe goed hij traint, hoe hard hij werkt en hoeveel ballen hij binnenschiet tijdens iedere sessie. Ik ben ontzettend blij met Eddie. Iedere keer als we hem nodig hebben, levert hij. We proberen hem alsnog langer vast te leggen. Het gaat hem alleen op de speelminuten. Hij wil op het veld staan en wedstrijden spelen', verklaarde Arteta.

'Hij vraagt zich af of hij hier de kans gaat krijgen. Maar de laatste weken heeft hij al meer minuten gespeeld en we gaan hem nog nodig hebben. Hij gaat nog meer minuten krijgen. We willen dat hij blijft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.