Arsenal buigt in laatste kwartier achterstand om in zege

Arsenal heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. De ploeg van manager Arsène Wenger won de stadsderby tegen West Ham United door een sterk laatste kwartier (1-2).

In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen, waardoor de rust bereikt leek te worden met een 0-0 stand. Maar in blessuretijd van de eerste helft kwam West Ham op voorsprong. Alessandro Diamanti kon profiteren van een slippertje van Mikaël Silvestre en maakte de 1-0.

In de tweede helft bepaalde Arsenal het spelbeeld en ging het op zoek naar de 1-1. In de 72ste minuut was Arsenal dicht bij de gelijkmaker. Abou Diaby stuitte echter op West Ham-doelman Robert Green, die snel opstond om ook te redden op de inzet van Alexandre Song.

Het bleek een voorproefje voor een goed laatste kwartier van de bezoekers. In de 78ste minuut zorgde Aaron Ramsey voor de 1-1, na voorbereidend werk van Carlos Alberto Vela. Vijf minuten later gevolgd door de 1-2 van Eduardo da Silva, opnieuw op aangeven van Vela.

De voorsprong van Arsenal kwam in de resterende speeltijd niet meer in gevaar. De bezoekers kregen zelfs nog een paar goede kansen op een derde treffer, het bleef echter bij 1-2.