Replay voor Birmingham City en Portsmouth in FA Cup

Blackburn Rovers en Hull City zijn uitgeschakeld in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. Ook de Premier League-clubs Birmingham City en Portsmouth zijn nog niet zeker van de vierde ronde.

Tottenham Hotspur-Peterborough United 4-0Op White Hart Lane hadden The Spurs geen enkel probleem met Peterborough United. Bij rust leidde de thuisploeg nog maar met 1-0, maar in de tweede helft kwamen daar nog drie treffers bij. Grote man aan de kant van Tottenham was Niko Kranjcar (foto), de middenvelder was de maker van de eerste twee doelpunten. Jermain Defoe en Robbie Keane bepaalden daarna de eindstand op 4-0 in het voordeel van de club uit Londen.

Middlesbrough-Manchester City 0-1Man City had het een stuk zwaarder op bezoek bij Middlesbrough. Namens de ploeg van trainer Roberto Mancini opende Benjamin Mwaruwari op slag van rust de score, maar daar bleef het ook bij. De thuisclub, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie van Manchester City bleef op de been.

Aston Villa-Blackburn Rovers 3-1Vooral in de eerste helft van het duel tussen Aston Villa en Blackburn Rovers gebeurde er heel veel. Nadat Nathan Delfouneso in de twaalfde minuut de score had geopend namens de thuisclub, kreeg David Dunn na ruim een half uur een grote kans op de gelijkmaker. De middenvelder miste echter en zag ploeggenoot El-Hadji Diouf in de 41ste minuut - vier minuten na de 2-0 van Carlos Cuéllar - van het veld gestuurd worden. Nikola Kalinic bracht de spanning in de 55ste minuut nog wel terug, maar in blessuretijd besliste John Carew de wedstrijd met een benutte strafschop.

Nottingham Forest-Birmingham City 0-0De revelatie van het het de Premier League dit seizoen, Birmingham City, kwam tijdens het uitduel met Nottingham Forest niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van manager Alex McLeish krijgt daardoor een replay om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken. Grootste kans tijdens de wedstrijd in Nottingham was voor de thuisploeg, toen Robert Earnshaw na ruim een uur spelen een strafschop nam. De spits miste echter, waardoor beide ploegen op herhaling moeten.

Fulham-Swindon Town 1-0Op eigen Craven Cottage had Fulham veel moeite met Swindon Town. Bobby Zamora was uiteindelijk de gevierde man aan de kant van de thuisclub, aangezien de treffer van de spits in de zestiende minuut de enige van de wedstrijd bleek. Ook in deze wedstrijd werd een strafschop gemist. Andy Johnson had het duel in de 62ste minuut kunnen beslissen, maar hij faalde vanaf elf meter.

Sunderland-Barrow 3-0Barrow had op bezoek bij Sunderland geen schijn van kans. De ploeg uit de Conference National, de vijfde divisie van Engeland, keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Manchester United-huurling Frazier Campbell was hier met twee treffers grotendeels verantwoordelijk voor, het andere doelpunt kwam op naam van de Franse middenvelder Steed Malbranque.

Everton-Carlisle United 3-1Carlisle United bleef lang op de been in Goodison Park. Tot de 82ste minuut prijkte er een 1-1 tussenstand op het bord, door treffers van James Vaughan (Everton) en Kevan Hurst (Carlisle) vroeg in de eerste helft. Tim Cahill zette Everton acht minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong, waarna Leighton Baines in blessuretijd met een benutte strafschop de eindstand op 3-1 bepaalde.

Stoke City-York City 3-1Neil Barrett zorgde voor een verrassing in Stoke-on-Trent toen hij de bezoekers in de 22ste minuut op voorsprong zette, maar drie minuten later stond de thuisploeg alweer met 2-1 voor. Eerst passeerde Daniel Parslow zijn eigen doelman, waarna Ricardo Fuller de 2-1 maakte. Na rust maakte Matthew Etherington er nog 3-1 van in het voordeel van Stoke City.

Wigan Athletic-Hull City 4-1In de Premier League is het verschil tussen beide ploegen slechts één punt in het voordeel van Wigan, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, maar de thuisploeg boekte een eenvoudige overwinning op Hull City. Geovanni zorgde nog wel voor een 0-1 ruststand, maar in de tweede helft maakten Charles N'Zogbia (twee), James McCarthy en Scott Sinclair er 4-1 van voor Wigan.

Bolton Wanderers-Lincoln City 4-0Ook Bolton Wanderers nam pas na rust afstand van Lincoln City en had een eigen treffer van Moses Swaibu nodig om in de 49ste minuut op voorsprong te komen. Chung-Yong Lee maakte er al snel 2-0 van, waarna Gary Cahill en Mark Davies het karwei in de slotfase afmaakten.

Portsmouth-Coventry City 1-1Het financieel en sportief geplaagde Portsmouth wist zijn thuisduel met Coventry City niet in winst om te zetten, waardoor de ploeg van manager Avram Grant op herhaling moet. Al bij rust was de 1-1 uitslag bereikt. Eerst zette David Bell de bezoekers na een half uur spelen op 0-1, maar Kevin-Prince Boateng maakte op slag van rust gelijk.