Ars houdt NEC op titelkoers, Roda neemt tweede plaats over

NEC heeft geen fout gemaakt tegen Jong PSV, dat wel twee keer op voorsprong kwam. Roda JC Kerkrade nam de tweede plaats over van FC Eindhoven, dat zich verslikte in Almere City FC.

NEC - Jong PSV 5-2
Voorafgaand aan het duel in Nijmegen was er veel te doen over het meespelen van Jorrit Hendrix aan de kant van Jong PSV. De middenvelder speelde eigenlijk al te veel wedstrijden voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren om in actie te mogen komen voor de beloften, maar de KNVB verleende dispensatie om Hendrix na een blessure weer speelminuten te laten maken. Die beslissing zette kwaad bloed bij NEC, dat maandagavond leek te gaan rusten met een 2-1 achterstand.

Kort voor het einde van de eerste helft zette Rai Vloet de bezoekers namelijk voor de tweede keer op voorsprong, maar Sjoerd Ars (op de foto met Hendrix op de achtergrond) maakte niet veel later gelijk. Alireza Jahanbakhsh stuitte in eerste instantie op Remko Pasveer, maar in de rebound stelde Navarone Foor ploeggenoot Ars in staat om 2-2 te maken. De aanvaller was elf minuten na rust opnieuw trefzeker en bepaalde in de 76ste minuut met zijn derde doelpunt van de avond de eindstand op 5-2.

Almere City FC - FC Eindhoven 2-1
FC Eindhoven slaagde er voor de tweede wedstrijd op rij niet in om te winnen. Drie dagen na de 2-0 thuisnederlaag tegen Roda JC Kerkrade liep de nummer twee van de Jupiler League opnieuw puntenverlies op. Door een doelpunt van Fries Deschilder kwam de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong na negen minuten nog wel op voorsprong, maar Sander Keller trok de stand in de zestigste minuut gelijk.

Daar bleef het niet bij in het Mitsubishi Forklift Stadion, want Tim Receveur maakte drie minuten voor tijd zelfs 2-1, waardoor de Brabanders de tweede plaats niet konden vast te houden.

Roda JC Kerkrade - FC Volendam 3-2
Ondanks een valse start profiteerde Roda JC Kerkrade namelijk van de misstap van FC Eindhoven. Al na twee minuten minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Kevin Brands, maar Bart Biemans maakte die vroege achterstand vier minuten later al ongedaan. Op slag van rust bood Sofian Akouili de helpende hand door uit een voorzet van Martijn Monteyne met een eigen doelpunt voor 2-1 te zorgen.

Die klap kwam FC Volendam niet meer te boven en in de 66ste minuut besliste Edwin Gyasi de wedstrijd door na een solo met een punter de voorsprong te verdubbelen. Brandley Kuwas maakte diep in blessuretijd nog wel 3-2, maar daar bleef het bij. Roda JC neemt door die overwinning de derde plaats weer over van FC Eindhoven.

NEC stevent af op het kampioenschap in de Jupiler League, want de ploeg van trainer Ruud Brood heeft nu 62 punten na 24 wedstrijden. Roda JC Kerkrade bezet de tweede plaats met twaalf punten minder, terwijl FC Eindhoven met 48 punten derde staat.