NEC nu al op drempel Eredivisie: 'Hoofdje koel houden'

Reacties

Zoals in de Eredivisie de titelrace al zo goed als gelopen is, lijkt ook in de Jupiler League al zeker wie kampioen wordt. Met een voorsprong van twaalf punten op de nummer twee, kan het haast niet anders of NEC keert na een jaar terug op het hoogste niveau.

NEC nu al op drempel Eredivisie: 'Hoofdje koel houden'

Gisteravond voltrok zich een droomscenario voor de club uit Nijmegen, die vorig seizoen via de nacompetitie uit de Eredivisie degradeerde. Zelf won NEC met 0-3 bij Fortuna Sittard, terwijl naaste belager FC Eindhoven onderuitging tegen Roda JC. NEC heeft daardoor na 23 wedstrijden al twaalf punten meer dan zowel Eindhoven als Roda.

De in Venezuela geboren Duitser Christian Santos was in Sittard weer belangrijk voor NEC, door een doelpunt en assist te leveren. Hij maakte dit seizoen al dertien goals. 'We speelden op ijs', verwees hij tegen Omroep Gelderland naar het bar slechte veld in Limburg. 'We staan nu twaalf punten voor op de concurrenten. Een mooie voorsprong die we verder kunnen uitbouwen, maar toch moeten we geconcentreerd blijven en dan kunnen we kampioen worden.'

Clubicoon Jeffrey Leiwakabessy durft nog niet over de titel te filosoferen. 'Twaalf punten voor staan is lekker, maar we moeten vooral het hoofdje koel houden', waarschuwde hij zijn ploeggenoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.