Armenteros: 'Verhaar is blijkbaar niet van ijs gemaakt'

Reacties

Samuel Armenteros kon op basis van het wedstrijdbeeld niet leven met het 2-2 gelijkspel tussen zijn club Heracles Almelo en Sparta Rotterdam. De spits vertelt over zijn opvallende rol bij de gemiste strafschop van de Rotterdammers in de absolute slotfase.

Armenteros: 'Verhaar is blijkbaar niet van ijs gemaakt'

'Wij bepaalden de wedstrijd volledig. Het is eigenlijk ongelooflijk hoe je deze wedstrijd weggeeft.' Daarmee doelt de ervaren spits van de Almeloërs tegenover Voetbal International onder meer op de 2-2 die kort na de 2-1 viel, maar ook op de strafschop die nog in de laatste minuut werd weggegeven. Die werd echter gemist en daar had Armenteros ook een aandeel in. 

De spits bedacht zich geen moment toen hij scheidsrechter Ed Janssen naar de stip zag wijzen. Hij was binnen no-time in zijn eigen strafschopgebied om penaltynemer Thomas Verhaar, die na afloop overigens niet wilde reageren, te intimideren. 'Het was even slikken, maar ik dacht wat kan ik doen als spits hier? Toen besloot ik maar een beetje te gaan lullen. Je hebt niets te verliezen op dat moment', legt hij uit.

'Geen druk, ik weet waar je schiet. Niet links schieten', fluisterde Armenteros in het oor van Verhaar. 'Ik probeerde hem zenuwachtig te maken, even te kijken of hij van ijs is gemaakt. Blijkbaar niet.' De spits van Sparta besloot uiteindelijk toch links te schieten. Doelman Bram Castro, die door Armenteros al was geïnstrueerd dat hij naar links moest duiken, stompte uit die hoek de bal voor de doellijn weg. 

Toch klopt Armenteros zichzelf niet op de borst. 'Alle credits naar Bram. Volgens mij was die bal twintig centimeter van de paal. Echt een goede redding.' De Sparta-spelers hadden zelf wellicht ook invloed op de gemiste strafschop van Verhaar, want er ging geruzie aan vooraf. 'Ze begonnen bijna te vechten in het strafschopgebied om te bepalen wie hem mocht nemen. Uiteindelijk bepaalde de aanvoerder dat Verhaar hem mocht schieten.'

Volgens Armenteros zijn dit soort details belangrijk om een wedstrijd te winnen, of in dit geval een punt uit het vuur te slepen. 'Eén ding dat ik in mijn carrière heb geleerd is dat wedstrijden op details worden beslist. Een fractie van een seconde waarin je oplet of juist niet scherp bent. Dat maakt een heel groot verschil. Dit was zo'n moment dat ons dan net in de wedstrijd houdt', aldus Armenteros. (Maurice Kuipers)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.