Argentinië grijpt koppositie tijdens jubileumduel Messi

Reacties

Argentinië is door een 1-0 zege op Jamaica als koploper geëindigd in Groep B van de Copa América. Gonzalo Higuaín zorgde voor een van de weinige hoogtepunten tijdens Lionel Messi's jubileumduel.

Argentinië grijpt koppositie tijdens jubileumduel Messi

Messi speelde tegen Jamaica zijn honderdste interland namens Argentinië, maar wist dat heuglijke feit niet te vergezellen van een sprankelend optreden. De superster van Barcelona kreeg een paar kansen, maar kwam niet tot scoren. Overigens zorgde hij desondanks voor een zeer opmerkelijk moment, door na afloop het veld voor een selfie te poseren met Jamaica-speler Deshorn Brown.

Higuaín (op de foto gefeliciteerd door Messi en Di María) vond het net wél. De spits mocht zich in de basis laten zien omdat de niet geheel fitte Sergio Agüero rust kreeg en opende in de elfde minuut de score. Na een lage voorzet van Angel Di María draaide hij weg bij zijn tegenstander en rondde hij af. Later leek de goalgetter van Napoli weer te scoren, maar strandde zijn lobje op de lat. Het aluminium stond in de tweede helft ook een treffer van Di María in de weg.

Daardoor sloot Argentinië het afsluitende pouleduel met het vooraf al uitgeschakelde Jamaica af met een nipte zege. Door de overwinning plaatst het land zich als koploper van Groep B voor de kwartfinale van de Copa América. Paraguay en Uruguay gaan ook vanuit Groep B naar de laatste acht. Bolivia en Chili kwalificeerden zich vanuit Groep A al voor de kwartfinale; vanavond worden in Groep C de laatste wedstrijden (Colombia - Peru en Brazilië - Venezuela) afgewerkt. Alle landen in Groep C hebben na twee duels drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.