Argentijns jubileum maakt Messi trots, maar hij wil méér

Reacties

Je hoort hem in de media zelden of nooit over persoonlijke prestaties reppen, maar het bereiken van honderd interlands voor Argentinië laat ook Lionel Messi niet onberoerd.

Argentijns jubileum maakt Messi trots, maar hij wil méér

De sterspeler van La Albiceleste draagt zaterdagavond in de groepswedstrijd tegen Jamaica op de Copa América (aftrap 23.30 uur, Nederlandse tijd) voor de honderdste keer het shirt van zijn nationale ploeg.

'Natuurlijk vervult deze mijlpaal mij met trots', aldus Messi in de voorbereiding op het afsluitende groepsduel met de Jamaicanen. 'Ik ben superblij dat ik zover gekomen ben in de nationale ploeg. Ik heb veel geleerd en ben erdoor gegroeid. Ik heb met Argentinië veel mooie ervaringen gehad maar heb ook mijn moeilijke momenten gekend.'

Messi in de verloren WK-finale van 2014.
Messi in de verloren WK-finale van 2014.

Met dat laatste doelde Messi op de aanvankelijk moeizame relatie met de Argentijnse achterban. Zo vonden supporters van de Gaucho's dat het supertalent uit Rosário in de nationale ploeg niet bracht wat hij wél bij zijn club Barcelona liet zien. Ook vonden ze de aanvaller - die al op dertienjarige leeftijd naar Europa vertrok - niet Argentijns genoeg.

Rode kaart
De interlandloopbaan van Messi kende op 17 augustus 2005 in en tegen Hongarije al een turbulent begin. Nauwelijks in het veld gekomen als invaller voor Lisandro López kreeg de piepjonge aanvaller van scheidsrechter Markus Merk de rode kaart vanwege een vermeende elleboogstoot. Wat een droomdebuut had moeten zijn eindigde in een nachtmerrie voor Messi, die in de kleedkamer minutenlang tranen met tuiten huilde.

In de jaren die volgden groeide Messi uit van frivole smaakmaker tot uiteindelijke aanvoerder van La Albiceleste. Tegen Jamaica wordt hij de vijfde Argentijnse voetballer uit de historie die de grens van honderd caps bereikt. Javier Zannetti (145), Roberto Ayala (115), Javier Mascherano (113) en Diego Simeone (106) gingen hem voor. Messi staat na 99 interlands op 46 goals en leverde daarnaast nog eens 27 assists.

Messi is erop gebrand de strijd om de Copa América in juli te besluiten met de eerste hoofdprijs voor het land sinds de winst van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi in 1993. Een prijs met het grote Argentinië ontbreekt nog op zijn palmares. Messi: 'Het winnen van de Copa? Dat zou geweldig veel interne rust geven voor de aanstaande WK-kwalificatiecampagne. Niet alleen voor ons als spelers, maar ook voor de bondscoach en alle mensen in Argentinië. Ze eisen dat we die prijs pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.