Architect Óliver Torres laat FC Porto wervelen bij seizoenstart

Reacties

FC Porto is het nieuwe seizoen wervelend begonnen. De Portugese topclub was met een 4-0 overwinning nog zeer coulant voor het armetierige Estoril.

Architect Óliver Torres laat FC Porto wervelen bij seizoenstart

Porto zag vorig jaar na een zwak seizoenslot Benfica opnieuw overtuigend kampioen worden en nam daarom afscheid van trainer Nuno Espírito Santo. Met Sérgio Conceição als opvolger aan het roer was er woensdag duidelijk sprake van een frisse start.

Het duel in Estádio do Dragão begon nog met een domper voor Porto. Topscorer Tiquinho Soares viel na een half uur uit en moest vervangen worden door Moussa Marega. De Malinees had slechts drie minuten nodig om zijn stempel te drukken. Na een te korte terugspeelbal opende hij de score: 1-0.

Daarna ging het hard voor de thuisploeg. De verdediging van Estoril gaf de term gatenkaas bij tijd en wijle een nieuwe dimensie en mocht in zijn handen knijpen dat het vizier bij Porto niet helemaal op scherp stond. Daardoor bleef het bij treffers van Yacine Brahimi, Iván Marcano en nogmaals Marega. De hoofdrol was echter voor Óliver Torres, die bij vrijwel iedere aanval van Porto betrokken was en zich tweemaal onderscheidde met een assist.

Dankzij de ruime overwinning op Estoril pakt Porto meteen de koppositie in de Primeira Liga. Het Sporting Lissabon van Bas Dost en Marvin Zeegelaar scoorde immers twee keer minder tegen Desportivo Aves. Om 22.00 uur komt met Benfica de derde Portugese titelkandidaat in actie. De regerend kampioen speelt dan een thuiswedstrijd tegen Sporting Braga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.