Arbitragezaak tussen Ajax en Jonk op 16 december

Reacties

Op 16 december komt er tijdens een arbitragezaak bij de KNVB duidelijkheid over het arbeidsconflict tussen Ajax en hoofd opleiding Wim Jonk, die weigert op te stappen nadat de Amsterdamse club meldde dat de oud-international moest vertrekken.

Arbitragezaak tussen Ajax en Jonk op 16 december

Ajax stelde op 10 november dat er sprake was van een langlopend conflict tussen Jonk en andere leden van het technisch hart door een verschil van inzicht over de invulling van de werkwijze. De voormalige middenvelder verscheen daarom al tijden niet meer op de vergaderingen. Jonk weigerde echter om die reden te vertrekken.

Enkele dagen later werd tijdens de aandeelhoudersvergadering duidelijk dat Jonk binnen de club weinig steun meer genoot. Een van de weinigen die wel achter hem bleef staan was Johan Cruijff, die uiteindelijk ook meldde zijn handen af te trekken van het Plan Cruijf. Volgens verschillende betrokkenen, onder wie trainer Frank de Boer, blijft Ajax dat plan echter gewoon volgen.

Als dat aan de koploper van de Eredivisie ligt, gebeurt dat dus wel zonder Jonk aan het roer van de jeugdopleiding. Omdat de 49-jarige Volendammer niet akkoord ging met de vertrekregeling van Ajax, moet de arbitragecommissie van de KNVB op 16 december beslissen of zijn ontslag rechtsgeldig is. Opmerkelijk genoeg staat een dag later de ledenvergadering bij Ajax gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.