Arbitrage frustreert verliezend Celtic: 'Vreemde beslissingen'

Reacties

Brendan Rodgers was niet onder de indruk van de leiding over het duel met Lazio. De trainer van Celtic noemde de arbitrage 'niet zo goed'.

Arbitrage frustreert verliezend Celtic: 'Vreemde beslissingen'
Celtic
Celtic
1 - 2
Lazio
Lazio

Laat in de wedstrijd was het Pedro Rodríguez die de winnende binnenkopte voor de Italianen. De 36-jarige Spanjaard leek dat in buitenspelpositie te doen, maar VAR-beelden wezen uit dat het om een geldig doelpunt ging. Toch zag Rodgers scheidsrechter Donatas Rumsas een weifelende indruk maken op Celtic Park.

'Zij zijn niet zo goed', zei Rodgers over het arbitrale team. 'Dat is in Europa nog kostbaarder dan bij binnenlandse wedstrijden. Vanavond zijn er eerlijk gezegd een paar vreemde beslissingen genomen. Maar ik zal me meer richten op onze eingen prestatie. Ik kan geen kritiek hebben op dit team, wat ze hebben alles gegeven tegen een ploeg van topkwaliteit.'

De actie die het meeste vraagtekens opwierp was de elleboog die Elseid Hysaj in het gezicht van Celtic-speler Reo Hatate plantte na een kwartier spelen. In The Scottish Sun wordt de actie beschreven als 'een schaamteloze vuistslag', die 'schokkend genoeg' niet door de VAR werd beoordeeld.

Na twee duels is Celtic nog puntloos, maar aanvoerder Callum McGregor houdt hoop op een goede uitkomst. 'Er is niets in deze groep dat ons bang zou moeten maken', zei hij bij de BBC. 'Het prestatieniveau was echt goed in grote delen van beide wedstrijden. De volgende wedstrijd is enorm belangrijk nu. We moeten snel leren. Ik heb het al eerder gezegd, maar op dit niveau draait het om concentratie.'

Celtic treedt op woensdag 25 oktober aan tegen Atlético Madrid voor eigen publiek. Twee weken later reizen de Schotten af naar Spanje. Het eerste groepsduel werd met 2-0 verloren bij Feyenoord.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.